REVIEW: NUEVA MANTECA IN COLOMBIA

Net zoals bij een culinaire mix, gaf de smaak van de Nederlandse groep Nueva Manteca de opening van Barranquijazz smaak. Piano, saxofoon, percussie, drums, bas, trompet en zelfs een guiro waren de geluiden die zich vermengden om de muziekliefhebbers te verrukken.

Met Italiaanse klarinet en accordeon opende Barranquijazz zijn 27e editie. De groep, bestaande uit Oscar Cordero, Ben van den Dungen, Samuel Ruiz, Marc Bischoff, Enrique Firpi en Nils Fischer, bracht de nummers van hun nieuwste album genaamd “Jazz Messenger” ten gehore, als eerbetoon aan de iconische jazzmuzikant Art Bakley.

“We zijn erin geslaagd om na twee jaar werk een goede mix tussen jazz en latin jazz te creëren,” zei Oscar Cordero tijdens het optreden. Nummers als “Moanin'” en “Crisis” werden meesterlijk uitgevoerd door de groep, die verantwoordelijk was voor de afsluiting van de eerste avond van dit festival.

Samuel Minski, directeur van Barranquijazz, zei over Nueva Manteca: “Het is een zeer interessante groep, omdat het een Latin jazz-groep is gevestigd in Nederland, die tours doet op veel festivals in Europa, en als een Latin jazz-groep, wat vrij zeldzaam is, omdat bijna alle leden Nederlanders zijn die dat soort muziek maken, is het iets interessants, en het wordt beschouwd als een zeer hoogwaardige groep.”